Як жителям Харківської області повідомити про необхідність евакуації (ТЕЛЕФОНИ)

У Куп'янському районі жителям пропонують евакуюватися у більш безпечні місця

Ситуація в деяких регіонах Харківської області залишається складною. Під постійними обстрілами перебувають міста Куп'янськ, Вовчанськ та інші населені пункти, розташовані поблизу лінії зіткнення та кордону з РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Влада області ухвалила рішення продовжувати евакуацію. “Ті громадяни, які подали заявки на евакуацію, найближчим часом будуть евакуйовані”, - зазначив очільник ХОВА. 

А тим часом у Куп'янській РДА закликали жителів Вільхуватської, Дворічанської, Куп’янської, Курилівської та Петропавлівської громад Куп'янського району евакуюватися. Особливо це стосується вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних.

Громадян повідомили про можливість евакуюватися на зимовий період до більш безпечного місця - м.Харків з подальшою можливістю переміщення в інші регіони України.

Жителів району забезпечать безоплатним проживанням у прихистках, гуманітарною допомогою, харчуванням, медичною підтримкою. Також евакуйованим допоможуть оформити довідку ВПО, отримати відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна наступними способами:

- за номером телефону:

+380931776458 (WhatsApp | Telegram | Viber)

- гаряча лінія "Червоний хрест":

0800332402

0732402402

0673832402

- за допомогою форми: https://airtable.com/shrVtEyjccHuE9ZGZ

При підготовці до евакуації потрібно зібрати найбільш необхідні речі, в тому числі документи, гроші, ліки та одяг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська із ракет та артилерії постійно б'ють по Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися