На Салтівці у Харкові чоловік підірвався на боєприпасі

Чоловік травмувався та госпіталізований до лікарні.

Мінна небезпека у Харкові та області все ще є високою. 51-річний чоловік у Салтівському районі Харкова знайшов вибухонебезпечний предмет та підірвався на ньому. Проце повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Постраждалий госпіталізований із вибуховою травмою, стан медики оцінюють як середній.

"Вкотре звертаємося до жителів: не намагайтеся самостійно знешкодити вибухонебезпечні предмети! Звертайтеся до фахівців", – наголосив очільник області.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 73 вибухонебезпечні предмети.

Починаючи з 8 вересня піротехніки обстежили 1605,6 га території, 240 км автомобільних доріг, 519,7 км ЛЕП, 154 км залізничних колій та 186 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено 43 тис. 877 ВНП, повідомляють у ДСНС.

 У разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразу потрібно повідомити за номером телефону — 101.

Категорично забороняється:

▪ торкатися предмету і пересувати його;

▪ користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

▪ заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

▪ торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Від електроприладів продовжують гинути люди: на Харківщині загинуло двоє

У Харківській області сталося дві пожежі з летальним кінцем.

Через відсутність опалення та світла люди частіше використовують електроприлади для опалення та освітлення оселі.

Дві пожежі трапилося у Харківській області, на яких загинули люди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Так, о 02:13 через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів у селі Велика Рогань Харківського району на одному з підприємств сталась пожежа, на якій загинув 33-річний чоловік.

Його тіло знайшли рятувальники під час пожежогасіння. Площа, охоплена вогнем, склала 100 кв.м. На місці події працювали 6 оперативних відділень пожежно-рятувальної служби ДСНС та пожежна команда МПО Рогань. О 02:44 спільними зусиллями вогонь локалізували та 04:20 остаточно приборкали.

Інша пожежа, що забрала життя людини, виникла о 03:25 у селі Просяне Харківського району. Там у приватному будинку горіли домашні речі на площі 30 кв.м. На місці пожежі виявлено тіло чоловіка, 1965 року народження. Працювало 2 відділення рятувальників із селища Нова Водолага та м. Лисичанська. О 03:50 відбулась локалізація вогню та о 06:20 його ліквідація. Причина виникнення загоряння встановлюється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися