У Харкові перейменують близько 400 топонімів

Перейменування не будуть одночасними.

У місті Харків планують перейменувати близько 400 топонімів, пов'язаних із назвами російських міст та географічних об'єктів, розташованих у Росії. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив 2 грудня під час прес-конференції, інформують "Коментарі. Харків".

"Працює наша топонімічна комісія, зокрема, з Інститутом національної пам'яті та Харківською топонімічною групою. Тож перейменування будуть. Як ви знаєте, у травні ми вже перейменували кілька знакових вулиць та проспектів, назви яких дратували людей. Планується, що перейменовуватимуться близько 400 топонімів, але не за один раз. Спочатку виберемо 15-20 вулиць, які винесемо на наступні сесії міськради. Але ми ретельно до цього будемо ставитися, будемо прислухатися до городян. Водночас треба провести ретельну роз'яснювальну роботу, пояснити людям логіку перейменувань", - зазначив мер.

За його словами, у спірних моментах необхідно керуватися національними інтересами та проукраїнською позицією.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харківська область займає електроенергію у сусідніх областей. Через обстріли рашистів енергетична система в країні не може працювати на повну.

У Харківській області на кінець листопада не було власної генерації електроенергії через масовані ракетні атаки Російською Федерацією, тому Харківщина бере електроенергію у сусідніх областях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника директора "Харківобленерго" Олександра Кишинського.

"Російська Федерація веде обстріл генеруючих станцій. На даний час у Харківській області генерації немає, тому й продовжуються аварійні відключення. Бракує електричної енергії. Ми беремо із сусідніх областей", - повідомив Кишинський 30 листопада в етері національного телемарафону.

Через масовані атаки Росії на енергетичну систему нашої держави, а їх було вже сім, дуже пошкоджені підстанції, ТЕЦ, електромережі, через що енергетикам доводиться працювати майже цілодобово, щоб в оселях українців було світло. Робота ведеться під обстрілами, у будь-яку погоду та з ризиком замінування деяких мереж.

Через нестачу власної електроенергії на Харківщині застосовують не лише планові, а й жорсткі аварійні відключення протягом останніх десяти днів. Світла у будинках може не бути по 8-9 годин, зазначили у "Харківобленерго", але іноді доводиться чекати по 16 годин. Диспетчери "Укренерго" застосовують аварійні відключення під час перевантаження енергетичної мережі України.

Графіки погодинних відключень у Харківській області також продовжують діяти. Новий графік зі зміщенням черг за годину знову буде запроваджено. Як і раніше, як і раніше, світло вимикатимуть по три години щодня. До 4 грудня діє старий графік, його можна знайти за посиланням. Крім того, у "Харківобленерго" розробили новий зручний спосіб пошуку своєї адреси за графіком відключення.

Нагадаємо, що міський голова Харкова звернувся до керівництва "Харківобленерго" та Харківської ОВА, щоб у місті розробили рівномірні графіки відключення світла. Начебто, є якісь результати в цьому напрямку, і Ігор Терехов запевнив, що такі графіки вже розробляються.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися