Які будинки у Харкові ремонтуватимуть після обстрілів та на яких умовах

Деякі будинки відновлюють на умовах мінімального співфінансування з мешканцями

У Харкові після обстрілів відбудовуватимуть та ремонтуватимуть як будинки комунальної форми власності, так і кооперативні. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків". За словами очільника міста, для ухвалення рішення про ремонт будинку немає різниці кооперативний він чи ні.

Ігор Терехов заявив, що усі будівлі, по можливості, мають бути відбудовані. Він розповів, що ремонтні роботи в будинках ЖК, ЖБК та ОСББ проводять на умовах мінімального співфінансування з мешканцями. Це дозволяє дотримуватися правил міської програми підтримки житлових кооперативів. За його словами нині тривають ремонтно-відновлювальні роботи в одному з кооперативів у Північній Салтівці.

Ігор Терехов також розповів, що у будинках на Салтівці проживають від восьми осіб до 50% мешканців будинку. Тож, де була можливість, відновили теплопостачання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради 30 листопада ухвалили рішення щодо виділення коштів з резервного фонду бюджету громади на облаштування мобільних пунктів обігріву. На придбання бензину та дизельного палива, різних типів електрокабелю та комплектів для освітлення та енергозабезпечення планують витратити 27,3 млн грн. У Харківській міськраді нагадали, що загалом у місті планують відкрити близько 200 пунктів обігріву. Їх забезпечать генераторами, тепловими гарматами. Також у пунктах передбачена наявність джерел електроживлення, щоб люди могли зарядити телефони. До того ж частина з них функціонуватиме як пункти видачі гарячого харчування.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися