У Харківській області виявили чергового пособника окупантів: чим він займався

Зловмисник працював “патрульним” при окупаційній владі у Харківській області

Прокурори Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомили про підозру 34-річному чоловіку. Йому інкримінують добровільне зайняття посади у незаконному правоохоронному органі, який був створений на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що зловмисник погодився співпрацювати з окупантами - він обійняв посаду “поліцейського взводу патрульної служби” у самопроголошеному “УВД ВГА Харьковской области”.

З березня по вересень поточного року “правоохоронець” чергував на блокпості біля одного з в’їздів до м. Куп‘янськ. Колаборант перевіряв осіб, які перетинали блокпост - перевіряв документи, особисті речі, також проводив огляд автомобілів. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Дзержинський районний суд м. Харкова 30 листопада  виніс обвинувальний вирок 58-річному мешканцю м. Куп‘янськ. Його визнали винним за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Покарання для колаборанта - п'ять років позбавлення волі. Також його на 10 років позбавили права обіймати адміністративно-розпорядчі посади з конфіскацією всього належного колаборанту майна.  Прокурори у суді довели, що у липні 2022 року чоловік погодився співпрацювати з окупантами та обійняв посаду “в.о. керівника КП “Благоустрій міста” самопроголошеної “ВГА Купянського района Харьковской области”. 

Місцевий мешканець безпосередньо брав участь у “нарадах” окупаційної адміністрації, а свої посадові рішення погоджував з окупантами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися