«Ситуація складна» - НЕК «Укренерго» про відновлення світла на Харківщині та в Україні

Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

На сході України, зокрема і на Харківщині, зберігається складна ситуація – ворог вчора ввечері повторно обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, в той час, як температура в цьому регіоні досягла позначки  -17 С. Наразі тривають цілодобові аварійно-ремонтні роботи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

Станом на 11:00 7 грудня продовжується поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки. На атомних  станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж,  до планових показників.

Також ремонтні бригади працюють над ліквідацією наслідків ракетної атаки в Київській та Одеській областях, налагоджують  електропостачання регіонів за резервними схемами.

В енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, всім обленерго  доведено ліміти споживання електроенергії. На жаль, вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому застосовано режим аварійних відключень.

"Це вимушений крок, застосований для збереження балансу в енергосистемі. Залежно від того, як буде відновлюватись виробництво електроенергії, ліміти на її споживання теж будуть змінюватись", – зазначають в енергокомпанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Поліція та рятувальники продовжують розшук семирічного хлопчика з Харківщини

Герман Щербина зник 5 грудня у Харківській області.

Дитину розшукують вже другу добу.

5 грудня близько 14:00 дитина пішла з дому у селі Крутоярівка Кегичівської територіальної громади Красноградського району та зникла. До розшуку хлопчика залучено більше 420 правоохоронців, пошуково-рятувальний загін "Мілена". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Одразу після надходження повідомлення про зникнення дитини по тривозі був піднятий особовий склад Красноградського відділу поліції, управління карного розшуку, відділу ювенальної превенції, кінологічна служба. Також до пошукових робіт залучені підрозділи ДСНС, водолази, військовослужбовці. З першого дня в пошуку беруть активну участь представники пошуково-рятувального загону "Мілена", місцеві жителі, волонтери.

Поліцейські здійснюють подворові обходи, обстежують місцевість, водоймища, покинуті будівлі, лісосмуги, відпрацьовують коло осіб, з якими спілкувався хлопчик. Виставлені пости на залізничних станціях та вокзалах, орієнтовані блок-пости та стаціонарні пости поліції, а також всі підрозділи поліції. Орієнтування з прикметами хлопчика розповсюджене у мережі Інтернет та в громадських місцях. На даний час правоохоронцями та громадянами обстежено відкриту місцевість в радіусі близько 20 км.

Слідчими відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України з відміткою "зникнення безвісти".

Пошуки дитини тривають.

Прикмети: зріст 120 см, худорлявої статури, волосся темно русяве, очі блакитні.

Був одягнутий в синю куртку, без шапки, темні гумові чоботи.

Шановні громадяни, якщо ви володієте будь-якою інформацією про Германа Щербину, просимо повідомити до Красноградського РВП або зателефонувати на лінію 102 чи 05744-7-82-91.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися