Мешканці Харкова та області, чиє житло постраждало від війни, отримають вікна

Вікна планують доставити людям до кінця року.

За сприяння начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, жителям районів регіону, помешкання яких постраждали від російських обстрілів, доставляють металопластикові вікна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Цього тижня до Чугуївського району доставили 3400 квадратних метрів віконної продукції.

"За нашим зверненням з державного резервного фонду було надано близько 105 та з обласного бюджету – 60 мільйонів гривень, на які ми придбали високоякісну віконну продукцію, що відповідає новітнім вимогам", - розповів директор Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Сергій Магдисюк.

Він додав, що робота із забезпечення населення віконною продукцією продовжується також в Ізюмському, Куп'янському та Харківському районах. Розглядають можливість передачі вікон і для жителів Харкова.

 "У наших планах – протягом цього та наступного тижнів доставити віконну продукцію людям, щоб вони могли монтувати їх у своїх помешканнях та зустріти Новий рік з новими вікнами в теплих оселях", - розповів Сергій Магдисюк. 

За словами начальника Чугуївської РВА Сергія Лободенка, отримані від Харківської ОВА металопластикові вікна спрямують на об’єкти соціальної сфери – школи та житлові будинки, які постраждали в результаті збройної агресії окупантів.

"Ми приділяємо велику увагу відновленню соціальної сфери та критичної інфраструктури. Сьогодні майже всі населені пункти району з водою, електрикою та газопостачанням. В деяких – тривають підключення до електромереж. Працюємо над відновленням, щоб людям було комфортно повертатися до своїх будинків", - розповів Сергій Лободенко.

Зокрема, Чугуївській громаді доставили 350 квадратних метрів вікон. Їх передадуть жителям будинку, що двічі постраждав від російських ударів.

"1 грудня близько опівночі російська ракета влучила у житловий будинок. Удар прийшовся на верхній поверх, внаслідок чого значних руйнувань зазнав перший під'їзд. Цей будинок постраждав вдруге. Вперше це сталося ще в червні, коли ворожий боєприпас влучив у ліцей, розташований поряд. Сьогодні отримуємо вікна та будемо передавати їх мешканцям для подальшого встановлення у своїх помешканнях", - розповів заступник голови Чугуївської міської військової адміністрації Костянтин Бармін.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові збирають побутові речі, скалічені війною

Предмети, що були понівечені через військові дії, потрібні для театру.

Харківський Державний Академічний театр ляльок імені В. Афанасьєва звернувся до всіх харків’ян з проханням про допомогу. Театр збирає побутові предмети, що отримали пошкодження внаслідок бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на сторінку театру у Фейсбук.

Такі предмети у театрі шукають для нової вистави про війну.

"Любі глядачі! Незвично і болісно писати таке прохання, та все ж наважимося звернутися по допомогу.

Для нової вистави ми шукаємо звичайні побутові предмети, які були скалічені війною. Такі об'єкти, що мають пошкодження й рани в наслідок бойових дій, несуть страшну пам'ять про події, які ми переживаємо. Ми хочемо використати їх у роботі, щоб зафіксувати наш спільний страшний досвід, та можливо трохи інакше на нього подивитися", – зазначили у театрі.

Щоб долучитися до творення цього художнього проєкту, можна приносити артефакти війни на прохідну театру (пл. Конституції, 24). З питаннями можна звертатися за телефоном 0972556280.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися