Якої шкоди завдала Росія екології Харківської області (ФОТО)

У Харківській області повідомили про підозру 6“лісникам”, яких призначила окупаційна адміністрація

Повномасштабне вторгнення та військова агресія Росії завдають великої шкоди навколишньому природному середовищу. Війна значно погіршила стан екології. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Обстріли та пожежі призводять до руйнування ґрунтового та рослинного покриву, загибелі тварин, забруднення повітря та води, руйнування ландшафтів, пожеж у лісах.

Збитки, завдані збройною російською агресією на території Харківської області, складають вже понад 100 млрд грн.

У Харківській області розпочали кримінальні провадження за фактами спричинення шкоди екології внаслідок обстрілів та бомбардування російськими військовими. 

Також у регіоні працюють над викриттям колаборантів і зрадників в екологічній сфері. Уже повідомили про підозру 6 “лісникам”, яких призначила окупаційна адміністрація.

Також вживаються заходи протидії незаконним порубкам лісу, рибному промислу, видобутку корисних копалин та забрудненню навколишнього природного середовища.

За порушення українського законодавства у сфері екології до суду направили 46 обвинувальних актів стосовно 54 осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що сільське господарство Харківської області через повномасштабну війну Росії проти України зазнало збитків на мільярди гривень. Ворожі обстріли зруйнували 68 підприємств регіону. Було знищено 340 одиниць аграрної техніки. При цьому були зафіксовані факти цілеспрямованих атак російських військ на об'єкти АПК та сільськогосподарську техніку, яка працювала в полях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися