Ситуація з електропостачанням у Харкові та області на 9 грудня

Дефіцит потужності зберігається.

Ситуація в енергосистемі на ранок 9 грудня залишається складною, але контрольованою.  Дефіцит потужності в енергосистемі все ще значний. Його причина – як і суттєві пошкодження об’єктів генерації, так і енергетичної інфраструктури в результаті 8 хвиль російських ракетних атак: частково пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, окупована Запорізька АЕС не видає електроенергію в мережу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

Всім обленерго доведені ліміти споживання електроенергії. В кількох областях перевищено ліміти споживання, що змусило вже застосувати режим аварійних відключень.

Аварійно-відновлювальні роботи тривають по всій Україні в високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях. Втім, погодні умови (обледеніння проводів, дощ зі снігом) негативно впливають на стан високовольтних та розподільчих мереж та ускладнюють ремонтні роботи.

Через постійні обстріли енергетичної інфраструктури на Донеччині, Харківщині та Херсонщині в цих регіонах зберігається непроста ситуація з забезпеченням електропостачання. Ворог майже щодня з моменту масованої ракетної атаки 5 грудня обстрілює артилерією мережі та електростанції на сході та півдні України. Погодні умови в цих регіонах також уповільнюють не тільки відновлювальні роботи, але й ускладнюють роботу саперних бригад.

"На жаль, в таких умовах ми не можемо прогнозувати суттєвого поліпшення ситуації на вихідні дні, коли споживання традиційно знижується. Але ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб якомога швидше регіони могли повернутися до планових графіків обмежень", – зазначили в енергокомпанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Прокуратура показала наслідки учорашніх обстрілів: від отриманих поранень чоловік помер(ФОТО)

Росіяни випустили ракети по Харкову та області.

Учора ввечері росіяни випустили ракети по місту Харків та Харківській області, багато ракет збито силами ППО. Проте декілька ракет потрапили до житлових секторів в області. Прокуратура Харкова опублікувала фото наслідків обстрілу.

За даними слідства, 8 грудня близько 21:00 російські військові обстріляли житловий сектор с. Котляри.  Двоє жінок 41 та 44 років отримали поранення. 40-річний мирний мешканець загинув. Пошкоджено низку житлових будинків, господарських споруд та приватних автівок. Попередньо, окупанти обстріляли населений пункт з РСЗВ "Смерч".

Близько 21:05 окупанти завдали ракетний удар по Пісочинській ОТГ: є пошкодження приватних домоволодінь. За попередньою інформацією, військові ЗС РФ застосували ЗРК С-300.

8 грудня російські військові вкотре обстріляли м. Куп'янськ. Отримала поранення 55-річна мешканка. Внаслідок  ворожих обстрілів горіли складські приміщення продовольчого підприємства.

За процесуального керівництва Харківської та Куп’янської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Прокурори спільно зі слідчими поліції задокументували наслідки чергової збройної агресії РФ на Харківщині та зібрали речові докази.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися