Більше десяти банків скасували комісію на банкоматах для карток інших банків

Буде встановлений ліміт на зняття готівки.

Деякі банки-власники банкоматних мереж скасували комісію на зняття готівки з карток інших банків. Це робиться для зручності українців, які через відключення електроенергії не завжди можуть скористатися банкоматом свого банку. Про це повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан в ефірі "Українського радіо", інформують "Коментарі. Харків".

Як працюватимуть банкомати і чи будуть обмеження на видачу готівки?

"Видача готівки може стати чи не основою операцією для таких відділень (які працюватимуть під час блекауту – ред.), тому приділяємо цьому увагу. Ми вітаємо ініціативу великих банків, які заявили про так званий банкоматний роумінг. Ідея його полягає в тому, що всі банки для власників карток інших банків встановили ліміти видачі готівки такі ж самі, як і для своїх клієнтів. Ліміт може бути 10―20 тисяч. Ми вважаємо, що цієї суми достатньо не тільки, щоб задовольнити сьогоденні потреби, а й щоб сформувати певний запас готівки".

Чи буде скасовано комісію у комерційних банках на зняття готівки з карток інших банків?

"Це вже відбувається. Два тижні тому була така ідея, а сьогодні ми вже отримали від десяти банків-власників банкоматних мереж інформацію про те, що тарифи для карток інших банків за видачу коштів скасовані. Тобто ти користуєшся цим банкоматом, як банкоматом свого банку", – зазначив Олексій Шабан.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харкову передали добові набори харчування: хто отримає

Місто Харків отримало понад 1700 добових наборів харчування.

Фонд "Renew Democracy Initiative" передав добові набори харчування для харківських пунктів обігріву. 9 грудня гуманітарний вантаж зустрів Харківський міський голова Ігор Терехов. Він подякував партнерам за допомогу, яку вони надають Харкову з перших днів повномасштабної війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Так, лише за останні два місяці для міських центрів обігріву цивільного населення було передано кілька тисяч зимових спальників та понад 5 тисяч добових наборів харчування. Кожен набір розрахований на три повноцінні прийоми їжі: сніданок, обід та вечерю. Нагадаємо, що зараз у місті займаються облаштуванням понад 200 пунктів обігріву. Їх облаштовують генераторами, дров'яними пічками, аптечками, резервом води тощо. Також з 1 грудня у харківських школах відкрилися пункти видачі гарячого харчування.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися