На Харківщині ексгумували тіло жінки, яка загинула від обстрілів (ФОТО)

Жінка загинула 5 вересня - її поховали біля будинку

У селі Слобожанське Харківського району поліція ексгумувала тіло жінки, яка загинула від обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Жінка загинула 5 вересня під час обстрілу населеного пункту - її поховали на подвір’ї біля будинку.

За попередньою інформацією, 57-річна жінка отримала травми, несумісні з життям. Тіло направили на судово-медичну експертизу.

Слідчі дії були проведені у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років  або довічного ув’язнення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що повномасштабне вторгнення та військова агресія Росії завдають великої шкоди навколишньому природному середовищу. Війна значно погіршила стану екології. Обстріли та пожежі призводять до руйнування ґрунтового та рослинного покриву, загибелі тварин, забруднення повітря та води, руйнування ландшафтів, пожеж у лісах. Збитки, завдані збройною російською агресією на території Харківської області, складають вже понад 100 млрд грн.

У Харківській області розпочали кримінальні провадження за фактами спричинення шкоди екології внаслідок обстрілів та бомбардування російськими військовими. 

Також у регіоні працюють над викриттям колаборантів і зрадників в екологічній сфері. Уже повідомили про підозру 6 “лісникам”, яких призначила окупаційна адміністрація. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися