У Харківській області справу експравоохоронця передали до суду: у чому його звинувачують

Обвинуваченого судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника одного із секторів ВП №1 Чугуївського РУП ГУПН в Харківській області. Йому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що після захоплення російськими військами Вовчанська ескправоохоронець залишився на окупованій територій. Він добровільно перейшов на бік ворога. Зловмисник схиляв своїх підлеглих до співпраці з окупантами. У квітні, зрадник почав працювати “начальником участковых инспекторов полиции” у незаконно створеному правоохоронному органі.

Серед обов'язків експравоохоронця було: 

  • складання та погодження графіків чергувань “участковых инспекторов”,

  • організація патрулювання міста підлеглими,

  • ведення обліків виходу на роботу особового складу незаконного правоохоронного органу.

Обвинуваченого судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклії правоохоронці виявили колаборанта, який під час окупації міста транслював російську пропаганду. Під час окупації міста Балаклія 43-річний чоловік добровільно обійняв посаду "помічника начальника управління тимчасової цивільної адміністрації". Колаборант керував та контролював облаштування та підключення гучномовців у місті. Через обладнання  транслювалась російська пропаганда.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися