Виявлення колаборантів у Харківській області: хто погоджувався працювати з окупантами

Серед колаборантів є колишні начальники територіальних громад, їхні заступники, депутати, держслужбовці та правоохоронці

У Харківській області після успішного контрнаступу ЗСУ продовжують виявляти осіб, причетних до диверсійної діяльності та колаборантів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області повідомив, що на території Харківської області проводиться системна робота з викриття людей, які співпрацювали з російськими окупантами. Наразі відомо про понад 2300 фактів злочинної діяльності проти основ національної безпеки в області.

Також за даними Національної поліції, було відкрито понад 30 кримінальних проваджень за статтею "Диверсія". До того ж за інформацією обласної прокуратури, про підозру у колабораціонізмі оголосили 396 особам.

Олег Синєгубов розповів, що серед фігурантів є колишні начальники територіальних громад, їхні заступники, депутати, держслужбовці та правоохоронці. “Переконаний, усі, хто добровільно пішов на співпрацю з окупантами, нестимуть належну й справедливу юридичну відповідальність", - наголосив керівник ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклії правоохоронці виявили колаборанта, який під час окупації міста транслював російську пропаганду. Під час окупації міста Балаклія 43-річний чоловік добровільно обійняв посаду "помічника начальника управління тимчасової цивільної адміністрації". Колаборант керував та контролював облаштування та підключення гучномовців у місті. Через обладнання  транслювалась російська пропаганда.  За даним фактом слідчі відділу поліції Ізюмського РУП відкрили кримінальне провадження за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.




Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися