Трагедія у Харківській області: пішли шукати худобу і не повернулися

Територія, де трапилася трагедія, перебувала у тимчасовій окупації

В Ізюмському районі двоє чоловіків підірвались на міні. Від отриманих травм жителі села Довгеньке загинули. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

У поліції розповіли, що 17 грудня близько 12:00 Ізюмське районне управління поліції отримало інформацію про те, що 15 грудня двоє чоловіків 50 та 52 років перестали виходити на зв'язок.

За результатами слідчо-оперативних заходів було встановлено, що чоловіки пішли шукати худобу, яка загубилася. 18 грудня їх знайшли мертвими. Чоловіки підірвалися на міні. Територія, де сталася дана подія, протягом кількох місяців перебувала під тимчасовою окупацією російськими військами. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2. ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також у поліції закликали жителів Харківської області бути максимально обережними. Не варто наближатися до незнайомих предметів, пересуватися можна тільки асфальтованими доріжками. А у разі виявлення невідомих предметів потрібно викликати службу ДСНС за номером 101 або телефонувати на лінію 102.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківщина залишається найбільш забрудненим вибухонебезпечними предметами регіоном України. Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенуха розповів, через несприятливі погодні умови темпи розмінування знизилися.  Жителів Харківської області закликали бути особливо обачними, користуватися лише перевіреними шляхами та не поспішати повертатися до своїх домівок, розташованих на деокупованих територіях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися