Став “старостою” села під час окупації: що загрожує колаборанту

За вчинений злочин чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років

Дергачівська окружна прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо 64-річного чоловіка. Йому інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що під час окупації с. Борисівка Харківського району місцевий житель активно співпрацював з військовими країни-агресора. 

У червні колаборант прийняв пропозицію окупантів та обійняв посаду так званого “старости” с. Борисівка. Представив “очільника”села російський військовий під час проведення урочистого “заходу”, де колаборант оголосив про початок виконання своїх повноважень.

На початку жовтня правоохоронці затримали чоловіка. Його судитимуть у Харківському районному суді Харківської області.

За вчинений злочин чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмському районі слідчі заочно повідомили про підозру "народним поліцейським". Зловмисники добровільно співпрацювали з окупантами.

Про підозру оголосили трьом особам - 31-річній жінці, 31 та 27-річним місцевим мешканцям. У поліції повідомили, що зловмисники працювали у незаконному правоохоронному органі "народної поліції" смт Борова під час тимчасової окупації регіону.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися