Лікарня на Харківщині отримала медобладнання для лікування військових ЗСУ (ФОТО)

Наразі у підготовлених приміщеннях медзакладу встановлюють та налагоджують обладнання

У Харківській області один із медичних закладів отримав чотири сучасні протиопікові ліжка. Їх будуть використовувати для лікування військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що влада, волонтери та міжнародні організації продовжують спрямовувати всі сили й можливості на підтримку українських Героїв.

У медичному закладі зауважили, що тепер лікарі зможуть ефективніше надавати допомогу пацієнтам із важкими термічними пораненнями.

Представник лікарні розповів, що для створення повноцінного опікового відділення медзакладу дуже бракувало сучасного обладнання. Планували придбання таких ліжок ще минулого року, однак “фізично не могли їх ані знайти, ані закупити”. “Завдяки цій гуманітарній допомозі тепер ми можемо ефективніше лікувати наших військовослужбовців”, – розповів представник лікарні.

Наразі  у підготовлених приміщеннях медзакладу встановлюють та налагоджують обладнання. Невдовзі його введуть в експлуатацію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області всі заклади вторинної ланки оснащені генераторами. Потужність обладнання - від 5 до 150 кВт. Загалом в області залучили понад 240 джерел автономного живлення.

Директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов зазначив, що зараз автономними джерелами живлення оснащені фактично 100% стаціонарів і реанімацій. Тож, за словами чиновника, лікарні майже повністю укомплектовані.

Окрім автономних джерел живлення, в лікарнях встановлюють буржуйки на випадок довготривалої відсутності електропостачання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися