Скільки житлових будинків зруйнувала армія РФ у Харкові та області

У Харкові ворожі війська пошкодили та зруйнували 1019 багатоповерхових будинків

З 24 лютого обстріли Харківської області з боку Росії не припинялися ні на день. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Начальник поліції Володимир Тимошко повідомив, що правоохоронці з першого дня масового вторгнення не припиняли свою роботу. Усі будівлі, зруйновані чи пошкоджені ворожими обстрілами, оглянули поліцейські. На документування наслідків кожного обстрілу виїжджають слідчі, криміналісти, експерти, вибухотехніки. 

У поліції повідомили, що всього через масовані ракетні удари, танкові та мінометні обстріли, бомбардування у Харківській області зруйновано і пошкоджено 9617 будинків, з яких:

  • у Харкові 1428 будинків (1019 багатоповерхових будинків, 409  приватних будинків),

  • у  Харківській області: 8189 будинків (831 багатоповерховий будинок, 7358 приватних будинків).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у поліції Харківської області відзвітували про діяльність від початку повномасштабної російської агресії. За вказаний період слідчі розпочали 7141 кримінальне провадження щодо злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом. Щодо фактів колабораційної діяльності про підозру повідомлено 195 громадянам України. За фактами вчинення воєнних злочинів повідомили про підозру 16 військовослужбовцям РФ.

До органів СБУ за підслідністю передали 6720 кримінальних проваджень.

У провадженні поліції на сьогодні перебуває 309 кримінальних проваджень щодо колабораційної діяльності та 455 проваджень за фактами обстрілів м. Харкова та інших населених пунктів Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися