Можливості рятувальників Харкова та області значно зростуть

Вже сьогодні на бойове чергування вийшла нова техніка рятувальників.

Наприкінці минулого року Державною службою України з надзвичайних ситуацій для Харківського гарнізону ДСНС придбано за кошти державного бюджету 23 одиниці сучасної пожежно-рятувальної техніки, яка вже сьогодні стала на бойове чергування у підрозділах Харківського гарнізону ДСНС та допомагатиме рятувати людські життя від наслідків ворожих атак, природних і техногенних надзвичайних ситуацій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

3 січня ця техніка була представлена в рамках її урочистої передачі харківським рятувальникам на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області.

Основою даного автопарку є пожежні автоцистерни: 15 на шасі "DAEWOO Maximus", 2 на шасі "Ford" і 2 – "Isuzu NQR". Всі ці моделі пожежних цистерн вигідно відрізняються від їхніх застарілих аналогів радянської доби. В першу чергу можливістю вивозу більшої кількості води, більш потужними двигунами та продуктивнішими пожежними насосами. Також вони вже обладнані сучасним пожежно-технічним та аварійно-рятувальним обладнанням.

Крім того, рятувальники отримали спеціальну аварійно-рятувальна машину важкого типу САРМ-В, яка сконструйована на базі "Tatra Terra (6х6)" і призначена для забезпечення дій рятувальників під час виконання найбільш трудомістких робіт, пов'язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, 2 спеціальні аварійно-рятувальні машини легкого типу САРМ-Л на базі автомобілів підвищеної прохідності "Mitsubishi L200".

Дані авто обладнані сучасним аварійно-рятувальним обладнанням та спорядженням, що дозволить значно підвищити оперативність та ефективність дій рятувальників під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, стихійних лих, та інших НС.

Також в новому році рятувальникам Харківщини буде допомагати у перевезенні техніки та вантажів тягач на шасі "Ford".

Завдяки отриманим автомобілям можливості оперативного реагування на надзвичайні ситуації всіх типів у бойових підрозділів ДСНС Харківської області значно зростуть.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські війська з мінометів обстріляли рятувальників Харківщини

Станом на ранок 3 січня за оперативною інформацією росіяни знищили та пошкодили 1 тисячу 629 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Розстріляли, підірвали, розібрали на деталі, вкрали. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

3 січня рятувальники отримали повідомлення, що близько 10:00 у смт Дворічна Куп'янського району Харківщини, внаслідок мінометного обстрілу, було пошкоджено ще два пожежні автомобілі. Жертв та постраждалих серед особового складу на щастя немає. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися