Прокуратура Харкова показала наслідки вечірніх обстрілів (ФОТО)

Окупанти обстріляли мирні будинки та пожежну частину.

Внаслідок ворожих обстрілів Харківщини загинула людина — правоохоронці фіксують наслідки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Харківської та Куп’янської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 7 січня близько 23:00 окупанти завдали ракетний удар по м. Мерефа — зазнало пошкоджень підприємство. Загинув 50-річний чоловік, ще один мирний мешканець отримав поранення. За попередніми даними, ворог обстріляв населений пункт ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ.

Ввечері російські військові також обстріляли смт Дворічна Куп‘янського району. Внаслідок обстрілу виникла пожежа площею 100 кв. м: горів приватний житловий будинок. Крім того, пошкоджено будівлю підрозділу ДСНС.

Прокурори спільно зі слідчими поліції зафіксували наслідки збройної агресії РФ та зібрали речові докази.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Увечері харків’яни чули вибухи: де сталися "прильоти"

Учора ввечері "різдвяного перемир’я" від росіян, звичайно, не потрібно було навіть очікувати. Обстріл Харківської області стався близько 23:08. Харків’яни та мешканці області чули декілька потужних вибухів. Спостерігачі у телеграм-каналах повідомляли про вильоти ракет з російського Бєлгорода.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов о 23:10 написав про обстріл Харківської області.

О 23:37 очільник області написав про два "прильоти" ворожих ракет у Мерефі. Повідомлялося про одного пораненого. Пізніше Олег Синєгубов написав, що внаслідок ударів окупантів у Мерефі загинув 50-річний чоловік.

Крім того, протягом доби ворог обстрілював село Стариця Чугуївського району та смт Дворічна Куп'янського.

У Дворічній під ворожий обстріл потрапив приватний житловий будинок та будівля підрозділу ДСНС. Також були пошкоджені 2 автоцистерни та оперативний автомобіль пожежників. Без постраждалих.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися