В Укренерго назвали час, коли вимикатимуть світло по областям

Через перевищення лімітів можуть застосовуватися аварійні відключення.

Станом на 11:00 9 січня споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

У зв’язку з цим для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень.

Залишається складною ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж під час бойових дій. Крім цього, вночі росіяни обстріляли один з об’єктів генерації на півдні країни.

"Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС.

"Укренерго", виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками ворога.

Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень", – зазначають в енергокомпанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Кількість жертв у Харківській області зросла – Синєгубов

За оновленими даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, внаслідок удару окупантів по смт Шевченкове, загинули двоє людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Загиблі – жінки 50-ти та 60-ти років. Одна з загиблих – власниця м’ясного магазину, інша жінка – прийшла на ринок за покупками. Ще п’ять осіб отримали поранення. Серед них – дитина – дівчинка 13 років.

Рятувальники продовжують роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися