На Харківщині спостерігається активність ворожих ДРГ

Окупанти щодня ведуть обстріли прифронтових територій.

Сили оборони України не спостерігають на Харківському напрямку спроможностей ворога, аби здійснити повторний наступ. Водночас фіксується активізація диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) на Харківщині. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, повідомляють Укрінформ, інформують "Коментарі. Харків".

"Перед Новим роком ми активно фіксували спробу роботи диверсійно-розвідувальних груп по Харківській області. Кілька разів ворога виявляли і прикордонники, і військовослужбовці ЗСУ. По них (ДРГ) відразу відкривався вогонь, після чого вони відразу відходили на територію росії", - розповів Демченко.

Він відзначив, що після того, як окупантів вигнали з Харківщини, цей напрямок постійно піддається обстрілам. Наразі Сили оборони слідкують за спробами ворога наростити тут свої сили і засоби.

 "На щастя, як і в білорусі, так і на цьому напрямку у ворога немає достатніх сил для того, щоб здійснити повторне вторгнення, проте ворога не можна недооцінювати, і ми маємо бути готові до всього", - наголосив Демченко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Протягом доби російські війська обстрілювали Харківську область ракетами та з артилерії.

Обстріл Шевченкового забрав життя двох людей.

За даними Генерального Штабу ЗСУ протягом доби з 9 до 10 січня противник завдав ракетного удару по Харкову, а також вів обстріли вздовж усієї лінії розмежування та кордону з рф.

На Слобожанському напрямку противник здійснив обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів в районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Амбарне і Гатище на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області.

Також учора від ракетного удару по ринку Шевченкового поранення отримали шестеро людей, дві жінки загинули.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися