Єдина інформаційна система покращить процес виплат переселенцям – Ірина Верещук

Від чого залежить своєчасність виплат ВПО.

Протягом грудня-січня в процесі відпрацювання звернень регіонів було вирішено понад 200 проблемних питань, пов’язаних з роботою в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС), за допомогою якої призначаються виплати внутрішньо переміщеним особам.

Про це повідомили на міжвідомчій нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, інформують "Коментарі. Харків".

Щоб працівники соцзахисту швидше опанували нову інформаційну систему, від початку зими з ними було проведено 21 тренінг. Ще 3 навчальних заходи плануються цього тижня.

Крім того, надаються персональні консультації представникам регіонів.

Людський фактор все менше впливає на процес. За повідомленням представників Мінсоцполітики, близько 60% рішень про призначення виплат ухвалюються автоматично.

"Маємо позитивну динаміку, але ще є над чим працювати. В січні необхідно вирішити всі проблемні питання, які виникають при роботі в системі: як технічні, так і пов’язані з людським фактором. Люди мають вчасно отримувати виплати", – підкреслила очільниця Мінреінтеграції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківської області на 12 січня: є загроза ракетних ударів

Існує небезпека авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

Російські окупанти не припиняють обстрілів позицій наших військ та цивільних об’єктів вздовж усієї лінії зіткнення. Крім того, у Генштабі зазначають, що сьогодні існує загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку за добу наступальних угруповань противника не виявлено. На Куп’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення.

На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Вільча і Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстрілював райони Дворічної, Западного, Куп’янська, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Вишневого, Іванівки і Першотравневого Харківської області.



Полина

4 лютого 2023, 11:40

Виплат за січень немає по Харківській області

Лилия

24 січня 2023, 10:33

Натлья, видимо только снова, говорим но не делаем. Получали 15 числа всегда, в этом месяце до сих пор нет, хотя уже 24

Натлья

22 січня 2023, 18:59

Когда будут выплаты впо в январе в харьковской обл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися