Олег Синєгубов розповів про ситуацію з енергозабезпеченням Харківської області

Генеруючі підприємства, які забезпечують Харківську область, значно пошкоджені

Енергопідприємства Харківської області значно пошкоджені, постачання електроенергії продовжать обмежувати. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник області розповів, що необхідно застосовувати графіки погодинних відключень. “У нас діє 12 черг і, на жаль, генеруючі підприємства, які забезпечують Харківську область, значно пошкоджені. Тому ці відключення будуть і надалі продовжуватися”, – розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 18 січня споживання електроенергії прогнозувалося дещо меншим, ніж 17 січня, однак у деяких областях були впроваджені аварійні відключення. До всіх обленерго були доведені ліміти споживання на всю добу. Через перевищення визначених лімітів вранці 18 січня були застосовані аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Київській, Житомирській та Черкаській областях. До того ж у районі бойових дій на Харківщині є пошкодження мереж обленерго. А в "Харківобленерго" повідомили, що у зв'язку з необхідністю проведення відновлювальних робіт в електромережі 18 січня протягом дня тривалість погодинних відключень у Харкові та Харківській області може збільшуватися.

Нагадаємо, що у суботу, 14 січня, ворог завдав 12-ий масований ракетний удар по енергетиці України. Були зафіксовані влучання в 5 областях: Київській, Івано-Франківській, Вінницькій, Львівській та Харківській. Внаслідок чергової масованої ракетної атаки суттєво зріс дефіцит потужності в енергосистемі. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися