Харків відвідала американська делегація: про що домовились сторони (ФОТО)

Сторони обговорили гуманітарну ситуацію та допомогу, якої потребують мирні мешканці Харківської області

У суботу, 21 січня, американська делегація на чолі з генерал-лейтенантом США Джозефом Кітом Келлогом відвідала Харків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та Харківської міської ради

Олег Синєгубов розповів, що сторони обговорили безпекову ситуацію на Харківщині. “Розповів американським партнерам про ситуацію на деокупованих територіях області, про терор цивільного населення та інші злочини, які вчиняють російські окупанти. Також обговорили гуманітарну ситуацію та допомогу, якої потребують мирні мешканці області”, - зазначив начальник ХОВА.

Очільник області розповів, що сторони дійшли спільного переконання – єдине, що може зупинити терористичні дії РФ та забезпечити сталий мир на Харківщині – це перемога України та звільнення усіх окупованих росіянами територій. Але досягти цього можна лише, якщо ЗСУ матимуть достатньо сучасного важкого озброєння. 

З американською делегацією також зустрівся Харківський міський голова Ігор Терехов. “За підсумками візиту в Україну Джозеф Кіт Келлог сформує доповідь для комітету міжнародних відносин Сенату США про нагальні потреби України”, - розповіли у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська область продовжує отримувати гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів. За словами Олега Синєгубова, цього тижня в регіон надійшло 17 фур з теплим одягом, харчовими продуктами та іншими речами першої потреби.Начальник ХОВА розповів, що на деокуповані території повертаються жителі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися