На Харківщині повідомили про підозру колишньому правоохоронцю: що йому інкримінують

“Посадовець” видавав довідки жителям села та змушував їх прибирати вулиці

Колишньому старшому інспектору відділу організаційного забезпечення управління “Корпусу оперативно-раптової дії” ГУНП в Харківській області заочно повідомили про підозру. Його підозрюють у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що експравоохоронець під час окупації с. Веселе Харківського району співпрацював з окупантами. У березні він добровільно обійняв посаду “главы администрации с. Веселое”. 

Серед його “обов'язків” було видання довідок місцевим мешканцям, які зареєстровані в інших населених пунктах, а фактично проживали у с. Веселе Харківського району. Ці “документи” давали можливість людям пересуватися територією села, а також для проходити перевірки на блокпостах окупантів. 

Також “посадовець” примушував людей до виконання господарських робіт, прибирання вулиць, розвантаження та видачі гуманітарної допомоги від окупантів. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомили про підозру 44-річному чоловіку. Йому інкримінують здійснення інформаційної діяльності у співпраці із державою-агресором, спрямованої на її підтримку та її збройних формувань. Слідство встановило, що під час окупації смт Ківшарівка місцевий мешканець у період з березня по вересень співпрацював з окупантами. Чоловік організував трансляцію російських телеканалів та проросійського контенту.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися