У Харківській області затримали голову села: що сталося

Жінка передавала окупантам інформацію про розташування бомбосховищ, укриттів, відділів поліції

У Харківській області повідомили про підозру 49-річній посадовій особі органу місцевого самоврядування. Особі інкримінують вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що сільський голова однієї з територіальних громад Красноградського району добровільно вступила у змову з представниками російських спецслужб та систематично надавала їм допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Посадовиця створила список під назвою “Вредители”, до якого вносила мешканців Красноградщини з проукраїнськими настроями. Також, виконуючи завдання російських кураторів, жінка збирала та передавала:

  • інформацію про осіб, які здійснювали та здійснюють захист України у складі ЗСУ, 

  • відомості щодо знаходження споруд цивільного захисту (бомбосховищ та об’єктів укриття), окремих територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Міноборони України, відділів поліції на території Красноградського району та будівель, у яких проводяться наради представників органів влади.

Правоохоронці затримали зрадницю в порядку ст. 208 КПК України. Наразі підозрювана перебуває під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під час окупації смт Ківшарівка місцевий мешканець у період з березня по вересень співпрацював з окупантами. Чоловік організував трансляцію російських телеканалів та проросійського контенту, спрямованого на підтримку держави агресора РФ, для місцевого населення. Таким чином, колаборант сприяв поширенню кремлівських наративів, допомагаючи Росії вести інформаційну війну проти України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися