Інформував окупантів про базування ЗСУ у Харкові: чи покарають зловмисника (ФОТО)

Наразі зловмисник перебуває під вартою

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомили про підозру 41-річному чоловіку. Йому інкримінують несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення та розміщення ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що 41-річний безробітний на завдання представників країни-окупанта збирав інформацію про місця розташування українських військових у Харкові.

Інформацію він надсилав російським кураторам у вигляді електронних координат та відміток на карті через один з месенджерів. Вказану інформацію вони використовували для підготовки до завдання прицільних ракетних ударів по Харкову.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України. Наразі зловмисник перебуває під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині заочно повідомили про підозру 42-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). За даними дізнання, жінка, уродженка м. Красний Лиман, проживала у Куп’янську. Під час окупації добровільно погодилась співпрацювати з представниками Росії. Так, наприкінці червня 2022 року жінка обійняла посаду “и.о. главного специалиста сектора планирования бюджета и администрирования доходов управления финансов” у так званій “ВГА Купянского района Харьковской области”. Працюючи в окупаційній адміністрації, жінка допомагала формувати “бюджетну систему”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися