Жителів Харківщини катували не тільки росіяни: подробиці

Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі

Чоловіку, який катував електрострумом жителя Балаклії, загрожує довічне ув’язнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

Колишньому правоохоронцю, який очолював так звану “народну міліцію” Балаклії та катував місцевих жителів під час тимчасової окупації заочно повідомили про підозру.

Після окупації міста колишній правоохоронець одразу домовився з окупантами про співпрацю. Спочатку він інформував загарбників про місцевих співробітників правоохоронних органів, а потім отримав посаду в каральному силовому органі окупантів.

На новій “посаді” він почав активно доводити свою “ефективність”. Зокрема, серед іншого він наказав доставити до відділку місцевого мешканця аби “повісити” на нього збут наркотичних речовин. На чоловіка надягнули кайданки та застосовували до нього електричний струм, щоб вибити “зізнання”.

Також експравоохоронець регулярно їздив на місцевий ринок та відбирав гроші у продавців. Кошти передавав окупантам.

За “сумлінну роботу” загарбники призначили його керівником карального органу в Балаклії. Під час звільнення міста зрадник встиг втекти до Росії.

Наразі йому заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області поліція викрила двох підлітків у жорстокому вбивстві жінок. Вночі 2 лютого на березі річки села П’ятницьке Чугуївського району місцевий житель виявив тіла двох односельчанок з ознаками насильницької смерті. Поліцейські встановили, що до скоєння тяжкого злочину причетні два 16-річних мешканці села.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися