Що відомо про стан підлітків, постраждалих від вибуху міни

У Харківській області залишається високий рівень мінної небезпеки

У п'ятницю, 3 лютого, в Ізюмі компанія підлітків травмувалася при детонації ворожої міни “Лепесток”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Вибух стався на одній із зупинок звільненого міста. Постраждалі розповіли, що міну приніс хлопець і пояснив, що та вже не здетонує. Дитячий хірург однієї із лікарень Харкова Костянтин розповів, що сімох постраждалих віком від 14 до 17 років привезли з району до лікарні близько 2:00 4 лютого. У підлітків були мінно-вибухові травми. “Більшість уламків від міни витягли ще у районній лікарні. Нам довелося діставати осколки у 3-х підлітків. Вони були виявлені в нижніх кінцівках та м’яких тканинах шкіри”, - зазначив лікар.

Загалом постраждали вісім підлітків: семеро отримали мінно-вибухові ураження і у однієї дівчини була гостра реакція на стрес. Наразі дітей виписали з лікарні, їхнім життям нічого не загрожує.

Директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Жанна Овчарова нагадала, що у Харківській області залишається високий рівень мінної небезпеки. Особливо складна ситуація на деокупованих територіях регіону. “Ми вкотре закликаємо батьків пояснювати дітям, що не можна чіпати невідомих предметів. Якщо такий предмет було виявлено – відразу звертатися до ДСНС або поліції та чекати на приїзд фахівців”, - наголосила Жанна Овчарова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що біля с. Вербівка Ізюмського району цивільні на мотоциклі наїхали на вибухонебезпечний предмет. В Обласному центрі екстреної медичної допомоги розповіли, що 44-річний чоловік загинув. Його 31-річний товариш отримав поранення та був госпіталізований у середньому стані.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися