В одній з деокупованих громад Харківщини почали поховання ексгумованих тіл

Витрати на поховання взяла на себе міська влада

Міська влада розпочала поховання тіл ексгумованих ізюмчан. Поховання проводять на міських кладовищах там, де дозволяє ситуація з мінуванням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради. 

 Крім того, окрема ділянка виділена на кладовищі на вул. Василя Стуса (колишня Некрасова). В один день проводиться поховання 10-12 тіл.

Весь процес відбувається у тісній взаємодії з рідними померлих. Минулого тижня було поховано 10 тіл. Цього тижня похоронили – 12.

Витрати на поховання взяла на себе міська влада. Поки невідомо, скільки буде тривати цей процес.

“Вічна пам’ять ізюмчанам, що загинули від рук російських вбивць. Вічна пам’ять ізюмчанам, життя яких забрала ця війна”, - написали у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліція вилучила тіло жінки, яка загинула внаслідок обстрілу військовими РФ  цивільної колони в смт Борова. Пасажирку доставили до місцевої лікарні з тілесними ушкодженнями. Лікарям не вдалося врятувати жінку - її поховали на території медичного закладу. 1 лютого правоохоронці провели огляд місця поховання. Особа загиблої наразі встановлюється.

14 квітня 2022 року колона цивільних прямувала з міста Дніпро в напрямку міста Сватове Луганської області. Росіяни відкрили вогонь, коли колона перетинала перехрестя в смт Борова Харківської області. Перші цивільні машини встигли перетнути перехрестя, а два мікроавтобуси, які були в кінці, потрапили під обстріл. У поліції повідомили, що наразі виявили рештки 6 цивільних осіб, які намагаються ідентифікувати. На проведення судово-медичних експертиз потрібен час.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися