Що буде зі школами у Харкові та області

Через обстріли постраждала більшість шкіл області.

Розвиток освіти на Харківщині є одним із пріоритетних напрямків. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Зараз на Харківщині працює 631 школа та 257 дитячих садків. В окупації лишаються 5 дитсадочків та 8 шкіл.

Відновлено дистанційне навчання у комунальних закладах "Балаклійська спеціальна школа" та "Куп’янська спеціальна школа".

"Питання освіти для нас лишається надважливим. 240 тисяч дітей зараз здобувають освіту онлайн. Ми продовжуємо виконувати всі вимоги Міністерства освіти і науки України та маємо поступово готувати навчальні заклади до традиційного офлайн формату, але тільки коли це буде безпечно", – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У трьох школах регіону будують модельні укриття. Серед них "Люботинський мистецький ліцей "Дивосвіт". Наразі там підготовлено котлован.

"Зараз відпрацьовується питання щодо підготовки проєктно-кошторисної документації з облаштування бомбосховищ в інших 8 закладах загальної середньої освіти обласного підпорядкування", – додав директор Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Олексій Литвинов.

Також ремонтують пошкоджені ворожими обстрілами школи. У будівлях замінюють вікна, крівлю, відновлюють комунікації. Завершені роботи на 18 об’єктах – 13 із них на деокупованих територіях області.

"Наразі Європейська комісія спільно з Офісом Президента та Урядом України, розпочали програму з відновлення закладів освіти. До цієї програми увійшли 104 школи Харківської області. Із них 9 шкіл обласного підпорядкування, 84 школи Харкова, 3 школи Харківського та 8 шкіл Чугуївського районів. Начальникам районних військових адміністрацій необхідно підготувати проєктно-кошторисну документацію, аби почати роботу по цій програмі", – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Нагадуємо, міжнародні партнери підтримують учнів та освітян регіону. В ЮНІСЕФ передали 583 ноутбуки для дітей та 713 хромбуків вчителям, ЮНЕСКО надали 5182 ноутбуки, організації Республіки Кореї зібрали 1367 планшетів та близько 1000 планшетів надала компанія Apple.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харкові збираються зробити з річками

У Харкові планують відновити первісне призначення міських річок як комунікацій та природних артерій. Про це 3 лютого на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін у новий Генеральний план міста Харкова повідомив міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міськради.

Мер нагадав, що у Харкові є чотири річки, які мають різні ширину та набережні. Також мер зазначив, що завдяки редизайну трьох обраних річкових ділянок, Харків отримає стратегію перетворення своїх річок на високоякісні громадські простори, які будуть служити екологічними коридорами, просуваючи стратегію пішохідного та велосипедного руху в місті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися