Харків'яни про початок війни, роботу та життя під обстрілами

У перші дні війни, попри обстріли, працівники “ХТМ” продовжували виходити на роботу

Цього місяця буде рік, як Росія розпочала війну проти України. Харків'яни розповідають про початок бойових дій в місті, ухвалення важливих рішень та життя під обстрілами. Своєю історією поділився охоронець КП “Харківські теплові мережі” Валерій Кошаков.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “ХТМ”. 

Працівник 24 лютого 2022 року був на зміні на своєму посту. Коли вранці почув вибухи, подумав, що то відчинилися та стукають залізні ворота. “Вийшов, подивився: ворота на місці, а навкруги почалася війна”, - розповів Валерій Кошаков.

Того, першого дня, Валерій Єгорович залишився на робочому місці та стежив за новинами в інтернеті. Він розповів, що спочатку було страшнувато від повідомлень про те, що росіяни вже в місті, потім снаряд прилетів у 100 метрах від будинку, але не розірвався. 

Чоловік жодного разу не спустився у підвал, бо ліфт не працює під час тривоги, та й не так воно стало страшно. Просто звик до періодичних обстрілів і продовжував виходити на свої зміни. Вдома, у квартирі на 16 поверсі, на той момент нікого не було. Син ще до війни поїхав з міста і одружився. Дружина, з якою були знайомі з першого класу школи, померла ще у 2008 році.

Валерій Кошаков відпочиває, зазвичай, у парку Горького або Саду Шевченка. У мирні часи щонайменше 2-3 рази на рік ходив до театру, навіть коли залишився зовсім один. І любов усього життя - шахи. Сьогодні, багаторазовий чемпіон “Харківських теплових мереж” з шахів, Валерій Кошаков щодня грає в інтернеті по 10 партій. “Це допомагає розвивати пам’ять, увагу, пильність, логіку, що для професії охоронця дуже важливо. Хоча з війною звичайне хуліганство та дрібні правопорушення, які мали місце в мирний час, просто стали неможливими -  злодіїв дисциплінує комендантська година”, - розповів працівник “ХТМ”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що представники КП “Харківський метрополітен” та “Харківські теплові мережі” влаштували шахматний турнір та зіграли загалом 15 партій у 5 турах.




Джерело: https://t.me/teploseti/3818
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися