Що збираються зробити з безпритульними тваринами у Харкові

Через війну безпритульних собак та котів стало вдвічі більше.

Через війну безпритульних тварин побільшало на 60 відсотків. Такою є невтішна гірка статистика. Більшість хвостатих бідолах – це домашні вихованці, собаки та кішки, покинуті їх господарями під час евакуації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Фельдман Екопарк.

В Екопарку зазначають, що післявоєнна ситуація з безпритульними тваринами буде дуже складною.

"Саме тому ми вже сьогодні закладаємо у проект відродження Екопарку будівництво оновленого комплексу "Добрий дім". Проект передбачає ветеринарну клініку, шелтер, спеціалізовані бокси та вольєри для перетримки та адаптації, освітні та навчальні програми для дорослих та дітей. За роки роботи нашого центру з порятунку диких та домашніх тварин нам вдалося допомогти тисячам із них. Війна – новий виклик. Велика кількість хворих, старих, несоціалізованих тварин, які потребують лікування, операції, стерилізація, вакцинація. І ніхто з них не повинен залишитись без допомоги. Дякую всім, хто бере участь у роботі зі створення проекту нашого "Доброго дому", окрема подяка волонтерам-ветеринарам, які вже сьогодні лікують "хвостатих пацієнтів", які залишилися без підтримки", – йдеться в повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ворожі герби та пам’ятні радянські таблички: що ще у Харкові знаходять активісти

Активісти продовжують боротьбу з усім радянським та російським в Україні та, зокрема, у Харкові. Так, ще декілька "цікавих" табличок було знайдено на залізничному вокзалі міста та на одному з храмів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію проєкту "Декомунізація. Україна".

Так, одна з табличок з двоголовим орлом розміщена на одному з храмів міста.

Інша – з історією першого потяга, який прибув з москви до Харкова – на фасаді вокзалу "Харків-пасажирський".

Активісти знову звернулися до керівництва міста та Укрзалізниці з проханням прибрати "цей крінж".

До речі, сьогодні у Харкові ведуться роботи з демонтажу одного з радянських орденів, що "красується" на фасаді однієї з будівель міста. Про це повідомили в телеграм-каналі "ХХ".

Нагадаємо, що у січні цього року активісти руху "Декомунізація. Україна" розмістили на своїй сторінці у соціальній мережі публікацію з зображенням великої зірки – макету радянського ордену.

Громадськість вкотре звернулася до міськради Харкова з проханням демонтувати усі згадки про росію та радянський союз у місті. "ХТЗ, Харків, 2023 рік. Величезний макет радянського ордену з написом СССР досі не демонтовано. Вчергове нагадуємо міській раді зверненням про необхідність демонтажу. У разі відмови будемо вже діяти іншими методами. Харків має бути повністю очищеним від маркерів окупації", – йшлося в повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися