Ворожі герби та пам’ятні радянські таблички: що ще у Харкові знаходять активісти

У Харкові й досі видніються згадки про росію та радянський союз.

Активісти продовжують боротьбу з усім радянським та російським в Україні та, зокрема, у Харкові. Так, ще декілька "цікавих" табличок було знайдено на залізничному вокзалі міста та на одному з храмів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію проєкту "Декомунізація. Україна".

Так, одна з табличок з двоголовим орлом розміщена на одному з храмів міста.

picture

Інша – з історією першого потяга, який прибув з москви до Харкова – на фасаді вокзалу "Харків-пасажирський".

picture

Активісти знову звернулися до керівництва міста та Укрзалізниці з проханням прибрати "цей крінж".

До речі, сьогодні у Харкові ведуться роботи з демонтажу одного з радянських орденів, що "красується" на фасаді однієї з будівель міста. Про це повідомили в телеграм-каналі "ХХ".

picture

Нагадаємо, що у січні цього року активісти руху "Декомунізація. Україна" розмістили на своїй сторінці у соціальній мережі публікацію з зображенням великої зірки – макету радянського ордену.

Громадськість вкотре звернулася до міськради Харкова з проханням демонтувати усі згадки про росію та радянський союз у місті. "ХТЗ, Харків, 2023 рік. Величезний макет радянського ордену з написом СССР досі не демонтовано. Вчергове нагадуємо міській раді зверненням про необхідність демонтажу. У разі відмови будемо вже діяти іншими методами. Харків має бути повністю очищеним від маркерів окупації", – йшлося в повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Помилка чи провокація: чи будуть у Харкові замінювати вікна через "Дію"

У міській раді Харкова роз’яснили інформацію щодо заміни вікон городянам.

У Харківській міській раді опублікували заяву про дезінформацію щодо заміни вікон у пошкоджених будинках, інформують "Коментарі. Харків".

Повідомляється, що учора на деяких інформаційних ресурсах – сайтах і телеграм-каналах – була поширена інформація про те, що городяни нібито можуть подати заявку на заміну вибитих вікон через портал "Дія", а також центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) та диспетчерську службу "15-62".

"Ця інформація не відповідає дійсності. Так, заявки про пошкоджене майно приймаються через "Дію" і ЦНАПи, але ні ЦНАПи, ні служба "15-62" заявки на заміну вікон не приймають. Сподіваємося, що ця інформація була поширена помилково, у гіршому випадку - це навмисна провокація", – зазначають у міськраді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися