«Південної залізниці» більше не буде у Харкові – Укрзалізниця

Дві регіональні філії Укрзалізниці позбудуться застарілих назв у рамках програми «Залізна українізація».

Регіональні філії "Південна залізниця" та "Південно-Західна залізниця" змінять назви в рамках програми українізації об’єктів залізничного транспорту. Про це повідомив голова правління товариства Олександр Камишін під час презентації цієї програми 21 лютого 2023 року, інформують "Коментарі. Харків".

"Чому залізниця із центром у столиці має назву "Південно-Західна", а залізниця, що має центр у Харкові, на півночі України, — "Південна"? Це засилля імперської, російської давнини, яке не має нічого спільного з українським сьогоденням. Саме тому в рамках нашої програми "Залізна українізація" ми змінимо це раз і назавжди", — пояснив він.

За словами Олександра Камишіна, процес перейменування регіональних філій буде завершено у 2023 році.

Нагадаємо, що АТ "Укрзалізниця" розпочинає трирічну програму "Залізна українізація", яка має на меті повністю позбутись імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту. Комплексна програма розрахована на 2023-2025 рр. За ці три роки в декілька етапів планується українізувати все, що повʼязує залізничну галузь України з країною-агресором: назви залізниць, позначки кілометражу, сигнальні позначки, радянські барельєфи, назви станцій тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вибухи в Харкові: не ігноруйте сигналів тривоги

Близько 10:30 у Харкові пролунало щонайменше чотири гучних вибухи. Очільник області та Харківський міський голова підтвердили інформацію про обстріл міста з території росії.

У Харкові лунає сигнал "Повітряної тривоги" та гучні вибухи. Очевидці з телеграм-каналів повідомляють про дуже гучні вибухи та "прильоти", видніється задимлення після влучання ракет у місті.

Харківський міський голова Ігор Терехов о 10:31 написав:

"Б’ють по Харкову. У місті пролунали вже кілька вибухів. Можливі ще пуски ракет з території росії. Будьте обережні".

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов закликав харків’ян та мешканців області не ігнорувати сигналів повітряної тривоги та знаходитись в укриттях.

Ігор Терехов о 10:55 повідомив: "Попередньо чотири удари прийшлися по Київському району міста Харкова. Ворог цілить по промисловим об‘єктам. Щодо жертв та руйнувань - інформація на разі уточнюється".

Олег Синєгубов повідомив про поранених о 10:53: "За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, поранення отримали двоє людей. Вони у легкому стані, отримують допомогу спеціалістів".



Марат

14 березня 2023, 16:21

Усі перейменувачі Південної залізниці міста Харкова є агентами Путіна, бо не вірять, що поїзди коли-небудь будуть ходити з Харкова на південь до Українського Криму, тому їх треба нещадно знищувати!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися