«Всех детей нациков надо уничтожить» – на Харківщині судитимуть колаборанта

Мешканець Харківщини «здавав» окупантам проукраїнськи налаштованих односельців.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 47-річному чоловіку за фактом публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними дізнання, під час окупації російськими загарбниками с. Осиново Куп’янського району місцевий мешканець активно закликав односельчан підтримувати дії та рішення держави-агресора. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Крім того, він казав місцевим мешканцям, що "всех детей нациков надо уничтожить" та вихваляв росіян за те, що вони платять велику зарплату.

Чоловік допомогав окупантам виявляти серед місцевих мешканців тих, які мають проукраїнські погляди, в тому числі бійців АТО, ООС. Наприкінці березня минулого року чоловік разом зі співробітниками "Специального отряда быстрого реагирования РФ" приїхав до квартири учасника АТО та брав участь у проведенні незаконного обшуку із вилученням військового обмундирування.

Також встановлено, що ще на початку окупації села ворожий поплічник добровільно надав російським військовим помешкання для періодичного проживання.

Дізнання — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вибухи в Харкові: не ігноруйте сигналів тривоги

Близько 10:30 у Харкові пролунало щонайменше чотири гучних вибухи. Очільник області та Харківський міський голова підтвердили інформацію про обстріл міста з території росії.

У Харкові лунав сигнал "Повітряної тривоги" та гучні вибухи. Очевидці з телеграм-каналів повідомляють про дуже гучні вибухи та "прильоти", видніється задимлення після влучання ракет у місті.

Харківський міський голова Ігор Терехов о 10:31 написав:

"Б’ють по Харкову. У місті пролунали вже кілька вибухів. Можливі ще пуски ракет з території росії. Будьте обережні".

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов закликав харків’ян та мешканців області не ігнорувати сигналів повітряної тривоги та знаходитись в укриттях.

Ігор Терехов о 10:55 повідомив: "Попередньо чотири удари прийшлися по Київському району міста Харкова. Ворог цілить по промисловим об‘єктам. Щодо жертв та руйнувань - інформація на разі уточнюється".

Олег Синєгубов повідомив про поранених о 10:53: "За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, поранення отримали двоє людей. Вони у легкому стані, отримують допомогу спеціалістів".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися