У Харкові депутати виступили проти участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях

Депутати звернулися до міжнародних організацій та міст-партнерів Харкова.

Харківська міська рада сьогодні, 28 лютого, на позачерговій сесії прийняла звернення до міжнародних організацій та міст-партнерів Харкова щодо недопущення участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх та Азійських іграх. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

У документі сказано, що пропозиції Міжнародного олімпійського комітету про допуск до міжнародних спортивних змагань російських та білоруських спортсменів як нейтральних спортсменів є наругою над пам'яттю загиблих громадян України.

Там зазначено, що російська армія цілеспрямовано нищить житлові масиви, школи, дитсадки, лікарні та пологові будинки. Її варварські обстріли є свідомим вбивством мирних громадян та призводять до численних жертв. Зокрема, станом на лютий 2023 року у Харкові внаслідок обстрілів пошкоджено 99 спортивних споруд та п’ять закладів спортивного призначення. Також, захищаючи України, від рук російських загарбників загинули 15 харківських спортсменів. Попри це, російські та білоруські спортсмени схвалюють війну проти України, відкрито беручи участь у Z-парадах, чи мовчки підтримують її, не маючи громадянської мужності її засудити.

"Неможливо уявити на п'єдесталах українських атлетів поруч із російськими та білоруськими. Так само є неприпустимим суддівство змагань за участю українських спортсменів представниками російської федерації чи білорусі. Зважаючи на викладене, Харківська міська рада вважає, що допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань у час, коли триває війна, спрямована на знищення українського народу та Української держави, стане неприхованою підтримкою цієї війни та спробою умиротворення агресора", - говориться у зверненні.

У зв'язку з цим міськрада закликала міжнародні організації та міста-партнери Харкова висловити рішучу позицію Міжнародному олімпійському комітетові, національним олімпійським комітетам країн світу та міжнародним спортивним федераціям щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх та Азіатських іграх до завершення збройної агресії російської федерації проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та вирішенням питання компенсації  заподіяних збитків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрополітені Харкова зробили дорогу закупівлю: правоохоронці відкрили провадження

Правоохоронці відкрили провадження стосовно можливого завищення цін на придбання вікон комунальним підприємством “Харківський метрополітен”. Про це йдеться в ухвалі Ленінського районного суду м. Харкова, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного ценру.

В документі вказано, що провадження було відкрито на підставі публікації ХАЦ.

Раніше ХАЦ написав, що комунальне підприємство “Харківський метрополітен” 23 листопада уклало договір з ТОВ “Гуд Він XXI” щодо придбання віконних блоків з ПВХ на 602,6 тис. грн.

Придбали 73,3 кв.м. віконних блоків із ПВХ. Один квадратний метр метрополітену обійшовся у 8220,6 грн. Це значно завищена ціна, якщо порівнювати з аналогічними закупівлями на Харківщині у цей період часу.

На сайті публічних фінансів, вказано що поставка віконних блоків відбулась 2 грудня, а оплата – 15 грудня 2022 року. В призначенні платежу вказано, що це для проведення ремонтних робiт господарським способом. В системі “ProZorro”, на сайті публічних фінансів вказано, що це віконні блоки із ПВХ, без жодних додаткових зазначень.

Лише на придбанні віконних блоків харківський метрополітен міг переплатити 140-150 тис. грн.

Суд дозволив правоохоронцям доступ до документів, які стосуються цієї справи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися