У Харкові прийняли рішення по одній зі шкіл

У міській раді поставили крапку стосовно цієї теми.

Харківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням окремих предметів перепрофілювали та перейменували на Харківський ліцей №11 імені Данила Дідіка.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 28 лютого, на позачерговій сесії Харківської міської ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, це було зроблено, щоб привести тип навчального закладу у відповідність до вимог законодавства та вшанувати пам'ять колишнього учня школи №11 Данила Дідіка, який загинув внаслідок терористичного акту 22 лютого 2015 року, нагородженого посмертно орденом "За мужність" III ступеня.

"На минулій сесії я дав доручення присвоїти школі №11 ім'я Данила Дідіка та поставити крапку у всіх розмовах на цю тему. Сама війна поставила цю крапку", - наголосив Ігор Терехов.

Також мер повідомив, що на топонімічній комісії розглядаються різні варіанти увічнення пам'яті колишніх учнів навчальних закладів Харкова, які загинули внаслідок російської агресії, - меморіальні дошки, шкільні музеї, перейменування вулиць тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрополітені Харкова зробили дорогу закупівлю: правоохоронці відкрили провадження

Правоохоронці відкрили провадження стосовно можливого завищення цін на придбання вікон комунальним підприємством “Харківський метрополітен”. Про це йдеться в ухвалі Ленінського районного суду м. Харкова, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного ценру.

В документі вказано, що провадження було відкрито на підставі публікації ХАЦ.

Раніше ХАЦ написав, що комунальне підприємство “Харківський метрополітен” 23 листопада уклало договір з ТОВ “Гуд Він XXI” щодо придбання віконних блоків з ПВХ на 602,6 тис. грн.

Придбали 73,3 кв.м. віконних блоків із ПВХ. Один квадратний метр метрополітену обійшовся у 8220,6 грн. Це значно завищена ціна, якщо порівнювати з аналогічними закупівлями на Харківщині у цей період часу.

На сайті публічних фінансів, вказано що поставка віконних блоків відбулась 2 грудня, а оплата – 15 грудня 2022 року. В призначенні платежу вказано, що це для проведення ремонтних робiт господарським способом. В системі “ProZorro”, на сайті публічних фінансів вказано, що це віконні блоки із ПВХ, без жодних додаткових зазначень.

Лише на придбанні віконних блоків харківський метрополітен міг переплатити 140-150 тис. грн.

Суд дозволив правоохоронцям доступ до документів, які стосуються цієї справи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися