Російські війська намагаються наступати: яка ситуація у Харківській області

Минулої доби українські захисники відбили понад 130 атак противника

Розпочалася триста сімдесят п’ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Станом на 6:00 5 березня ворожі війська зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, а також Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби українські військові відбили понад 130 ворожих атак на вказаних напрямках.

На Слобожанському напрямку, а також Волинському, Поліському та Сіверському оперативна обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань ворога не виявлено. Ворожі війська обстріляли 35 населених пунктів Харківської області. Серед них – Ветеринарне, Красне, Огірцеве, Бударки, Дворічанське, Новомлинськ та Дворічна.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворожі війська вели наступальні дії в районах Невського, Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області, успіху не мали. Армія РФ здійснила артилерійські обстріли районів населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

У Генштабі зазначили, що по всій території України залишається високою загроза завдання ракетних ударів Російською Федерацією.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вересні-жовтні 2022 року ЗСУ звільнили Харківську область від російських загарбників. Сили оборони України визначили слабкі місця окупантів, місця накопичення їхніх резервів, зруйнували систему логістики та знищили склади боєприпасів. Потім провели потужну наступальну операцію, що завершилася вигнанням окупантів з Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися