Одне з найбільш зруйнованих міст Харківщини: до та після (ВІДЕО)

За словами Олега Синєгубова, окупанти пошкодили чи знищили 80% будівель у місті

В Ізюмській міській раді показали, як жило місто до повномасштабного вторгнення російських військ та яким стало після окупації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради.

“Рік тому наш Ізюм процвітав і будувався. Але 24 лютого “сусіди” прийшли нас визволяти. Подивіться на Ізюм, який був та який зараз”, - зазначили у міській раді. 

Нагадаємо, у листопаді начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що у результаті активних бойових дій інфраструктура та житловий фонд Ізюма зазнав значних руйнувань. За попередніми підрахунками, пошкоджено чи знищено 80% будівель. Окупанти знищили не тільки будівлі, а й спецтехніку, яка була на балансі комунальних підприємств Ізюму. 

Після деокупації міста почалися роботи з відновлення. Однією з перших почала відновлювати свою роботу “Укрпошта. Згодом у місті відкрили відділення банків.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Печенізька громада отримала партію будівельних матеріалів та теплих речей для жителів. Благодійники передали: шифер, руберойд, OSB-плити, пароізоляційну плівку армовану, монтажну піну, цвяхи. За словами селищного голови, допомогу вдалося отримати завдяки співпраці зі старими та новими друзями Печенізької громади. “Шановні благодійники та друзі Печенізької громади! Ваша підтримка є надзвичайно важливою для тих, хто втратив свій дім і залишився без даху над головою, чиє житло частково чи повністю зруйновано внаслідок обстрілів російською армією. Ваші будівельні матеріали допоможуть нашим людям відновити своє житло”, - наголосив селищний голова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися