Війська РФ атакують: що відбувається у Харківській області

Українські захисники протягом доби відбили понад 95 ворожих атак

Розпочалася триста сімдесят шоста доба повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. 

За даними Генштабу, Російська Федерація продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, а також Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. На цих напрямках минулої доби українські захисники відбили понад 95 ворожих атак.

На Слобожанському, а також Волинському, Поліському та Сіверському напрямках формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Протягом доби окупанти обстріляли з мінометів та артилерії населені пункти Харківської області: 

  • Бударки,

  • Ветеринарне,

  • Вільхуватка,

  • Стрілеча,

  • Красне,

  • Тернова,

  • Огірцеве.

На Куп’янському напрямку ворожі війська здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Масютівка і Піщане Харківської області.

Загалом протягом минулої доби ворожі війська завдали 27 авіаційних  та 4 ракетних удари. Здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання Росією подальших ракетних ударів залишається високоймовірною по всій території України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за добу 4-5 березня українські захисники відбили понад 130 атак противника. Ворожі війська обстріляли 35 населених пунктів Харківської області. Серед них – Ветеринарне, Красне, Огірцеве, Бударки, Дворічанське, Новомлинськ та Дворічна. На Слобожанському напрямку, оперативна обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань ворога не виявлено.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися