Росіяни обстріляли пожежників та будинки на Харківщині

Російські війська обстрілюють з РЗСВ та артилерії.

За добу з 6 по 7 березня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Так, в результаті артилерійського удару по селищу Козача Лопань Дергачівської громади сталося дві пожежі у приватному секторі. В одному з випадків горів гараж та автомобіль на площі 40 кв.м. В іншому – дах житлового будинку на площі 80 кв.м. Пожежі гасили рятувальники 63-го Державного пожежно-рятувального посту з селища Козача Лопань та 53-ї Державної пожежно-рятувальної частини з м. Дергачі. Останній осередок горіння був ліквідований о 13:36. За попередніми даними постраждалих немає.

Рятувальники з Вовчанська виїжджали на перевірку місць влучання ворожих снарядів. У м. Вовчанську виявлені пошкодження 3 приватних домоволодінь, у с. Лиман – навчального закладу, приватного будинку, а також у с. Лиман і с. Графське знайдено снаряди до РСЗВ. Постраждалих не виявлено.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 96 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 7 березня: противник намагається прорвати оборону

Розпочалася триста сімдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби українські воїни відбили на них понад 140 атак противника. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Загалом противник завдав 50 авіаційних та 5 ракетних ударів. Зокрема, під час авіаударів, ворог використав 11 БпЛА типу Шахед-136, 9 з яких – збито. Також окупанти здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по населених пунктах. Загроза завдання ракетних ударів залишається високоймовірною по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань загарбниеів не виявлено. Протягом минулої доби обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Огірцеве, Вовчанськ і Бударки на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Невське, Білогорівка та Федорівка. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися