Обстріл Харківщини на 9 березня: під прицілом критична інфраструктура та житлові будинки

Обстріли продовжуються по всій країні.

Триває триста сімдесят дев’ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля вопог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші воїни відбили на них понад 110 атак. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ворог й надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об’єктів та будинків мирного населення, намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави ракетами.

"Інформацію про нічний ракетний обстріл буде оприлюднено дещо згодом. А протягом попередньої доби противник завдав 25 авіаційних, 2 ракетних удари, а також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню", – зазначають у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас,  ворог обстріляв райони населених пунктів Стрілеча, Тернова, Вільча, Кам’янка, Дворічна і Голубівка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Спірне та Білогорівка. Здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Серед них – Вільшана, Куп’янськ, Кислівка, Першотравневе, Піщане та Чернещина Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова та області: триває масштабна повітряна тривога

Сьогодні близько четвертої ранку Харків опинився під обстрілом російських військових. Ракетні удари відбуваються багатьма областями України. Окупанти випускають ракети по мирним мешканцям рано вранці у четвер, коли ще всі дома і сплять у ліжках.

"У Харкові серія вибухів. Поки без подробиць, але прошу всіх бути обережними.

Під прицілом енергетична інфраструктура. У деяких районах Харкова є проблеми зі світлом. Але ми вистоїмо і все полагодимо", – написав харківський міський голова Ігор Терехов одразу після "прильотів".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що під ударом знаходиться місто та область.

"Ворог завдав біля 15 ударів по місту і області. Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинку на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється.

Загроза повторних ударів зберігається! Залишайтеся в укриттях!", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися