Збили танком, коли тікали: що довелося ліквідовувати на Харківщині

Окупанти, тікаючи з Харківщини, нищили усе на своєму шляху.

До ще одного деокупованого села на Ізюмщині повернули світло. Електропостачання відновили в селі Маліївка Борівської селищної громади. Світла тут не було з вересня 2022 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Під час деокупації Ізюмського району російські військові, тікаючи, збили танком високовольтну опору та пошкодили місцеву трансформаторну підстанцію.

Фахівцям "Харківобленерго" вдалося провести ремонтні роботи в Маліївці тільки після завершення розмінування території саперами.

Енергетики відновили шість прольотів високовольтної лінії 10 кВ та замінили пошкоджений трансформатор.

Наразі всі споживачі, які живуть в Маліївці, мають світло.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова 15 березня: де сталися "прильоти"

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова.

Російські війська завдали ракетного удару по Харкову 15 березня близько 10 ранку. Ракети попередньо були випущені з сусіднього Бєлгорода. Як повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов у етері телемарафону, постраждав інтернат в одному з районів Харкова, а також житловий будинок.

"Зараз наші комунальні служби обслідують його та прибираємо те, що натворив обстріл ворога", – зазначив мер Харкова. За словами Ігоря Терехова, поруч з інтернатом людей не було, на щастя, ніхто не постраждав. Мер також додав, що інтернат обслуговує людей з "певними життєвими труднощами".

Увечері, 15 березня, у Харкові запустили рух тролейбусів після обстрілу міста 9 березня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію харківського міського голови Ігоря Терехова.

Мер міста повідомив, що вже 16 березня на вулиці Харкова повернеться і трамвай.

"Цілодобово комунальники спільно з енергетиками працювали над відновленням наземного електротранспорту. Дякую їм за це! Ми - разом! Ми - харків‘яни!", – написав Ігор Терехов. У

Харківобленерго також повідомили, що в результаті проведених заходів з ремонту енергетичного обладнання, а також стабілізації напруги в розподільчих мережах м. Харкова, створені технічні можливості для подачі електроенергії КП "Міськелектротранспорт" та відновлення руху трамваїв і тролейбусів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися