У Харківській області допускають можливість примусової евакуації

У Куп’янській громаді досі лишаються діти.

В ОВА можуть ухвалити рішення про примусову евакуацію з окремих населених пунктів Куп'янського району Харківської області, де ведуться постійні обстріли.

Як повідомляє Суспільне. Харків, про це на брифінгу 21 березня заявив очільник ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Люди мають захотіти виїхати, і ось це для нас зараз основна проблема. Люди не бажають виїжджати з цих територій. Нам вдалося вивезти всіх дітей з Дворічної, минулого тижня були останні такі випадки евакуації. Загалом щотижня ми евакуюємо з цих територій від 100 до 200 людей", — сказав Синєгубов.

Якщо в ОВА ухвалюватимуть рішення про примусову евакуацію, то робитимуть це разом з урядом: "Ми так само розглядаємо питання щодо оголошення примусової евакуації з цих населених пунктів, де ведуться постійні обстріли. Якщо ми будемо розуміти, що небезпека досить серйозна, то ми будемо зараз разом з урядом приймати рішення щодо примусової евакуації".

Допомогти керівництву ОВА закликала віцепрем'єрка з питань реінтеграції Ірини Верещук під час візиту до Харкова 21 березня.

"Куп’янська громада, там залишаються діти, вони мають переїхати, принаймні до Харкова, де більш захищена територія та більше можливостей для життя. Без світла, газу, води — це не є життя, особливо для дітей, для хворих або літніх людей. Тому я дуже прошу: давайте ми переглянемо свою політику, зокрема, з розселенням і допоможемо керівництву ОВА", — сказала вона.

"Ми забезпечуємо абсолютно всі заявки щодо евакуації, проводимо роз’яснювальну роботу, що для людей це безплатно, надається безплатне житлове приміщення у Харкові, це не обов’язково за межами Харкова та області. За межами можуть бути спеціалізовані заклади як, наприклад, ми евакуювали пів сотні маломобільних людей на Житомирщину", — уточнив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янам нагадали, коли обов’язково потрібно передавати показання лічильників газу

Чи потрібно передавати показання лічильника якщо у будинку ніхто тимчасово не мешкає? Таке питання дуже часто надходить до АТ "Харківгаз". У газовій компанії роз’яснили, чому мешканцям Харкова та області рекомендовано подавати показання щомісяця, інформують "Коментарі. Харків".

Відповідно до умов Кодексу ГРМ, споживачі природного газу з 1 по 5 число кожного місяця передають Оператору ГРМ показання газових лічильників. Якщо споживач не передав показання, споживачу нараховуються планові обсяги споживання газу.

"Тому рекомендуємо нашим клієнтам, за відсутністю споживання газу у домоволодінні, інформувати АТ "Харківгаз" про нульове використання газу шляхом щомісячної передачі попередніх показань лічильника", – зазначають в АТ "Харківгаз".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися