Підтримувала “русский мир” та переконувала, що “Россия здесь навсегда”: що загрожує жінці

Після деокупації населеного пункту підозрювана втекла до Росії

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомили про підозру 51-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Було встановлено, що під час окупації смт Куп’янськ-Вузловий місцева мешканка раділа приходу представників ЗС РФ. Жінка заперечувала збройну агресію Росії проти України та неодноразово висловлювалась на підтримку “руського миру”. Колаборантка розповідала, що “Россия здесь навсегда” та у розмовах з односельцями  проголошувала проросійські лозунги.

Після деокупації населеного пункту підозрювана втекла до Росії. Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що прокурори домоглись 15 років ув’язнення жінці, яка передавала ворогу інформацію про розташування українських військових у Харкові. У Харкові суд визнав винною 54-річну жінку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна.  У суді прокурори довели, що жінка, перебуваючи у Харкові під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, почала спілкуватися через Телеграм з двома представниками Росії. Один з них — військовослужбовець ЗС РФ, інший — бойовик так званої “ДНР”. Зрадниця передавала представникам Росії необхідну інформацію по Харкову.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися