На Харківщині від міни постраждав чоловік: подробиці

Протягом минулого тижня на вибухонебезпечних предметах підірвалось 10 людей

На деокупованих територіях Харківської області мінна небезпека залишається дуже високою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Вибухові пристрої та нерозірвані боєприпаси, які залишили окупанти, можуть трапитися на кожному кроці. У ДСНС розповіли, що протягом минулого тижня на вибухонебезпечних предметах підірвалось 10 людей, четверо з яких загинуло. 

“На жаль і сьогодні маємо вже трагічні наслідки щодо підриву на вибухонебезпечних предметах”, - повідомили у ДСНС.

Так, 27 березня у с. Бугаївка Чугуївського району 62-річний чоловік підірвався на міні біля ставка. Його госпіталізували до Харківської обласної лікарні у стані середньої тяжкості. 

У ДСНС вчергове звернулися до жителів Харківщини з проханням бути уважними та обережними. “Ні в якому разі не слід чіпати будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де велися бої, або які перебували під ворожою окупацією”, - наголосили у ДСНС. 

Жителям регіону радять у разі виявлення підозрілого предмета негайно повідомити про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області за період з 16 до 22 березня рятувальники обстежили понад 20 км ділянок автодоріг, 10,5 км газопроводів та 1 об’єкт. У Департаменті цивільного захисту ХОВА зазначили, що загалом протягом тижня спеціалісти провели розмінування 96,9 га території та знищили 1484 вибухонебезпечні предмети. Підрозділи вибухотехніків залучали 246 разів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися