Скільки харків'ян втратили житло внаслідок ворожих обстрілів

У Харкові обговорили результати реалізації гуманітарних програм

У понеділок, 27 березня, у Харкові відбулася зустріч представників Харківської міської ради з делегацією Управління ООН в Україні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У ході зустрічі перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак розповів, що через російську агресію у Харкові залишилося без житла близько 150 тисяч осіб. До того ж місто активно приймає внутрішньо переміщених осіб. Чиновник підкреслив, що особливо вагома допомога, що виділяється для людей, які втратили своє майно. 

У ході зустрічі сторони домовилися про продовження стратегічного партнерства, обговорили результати реалізації гуманітарних програм у Харкові та оцінили подальші гуманітарні потреби.

Своєю чергою керівник координаційного відділу Управління ООН в Україні Джеремі Вейар підкреслив важливість взаємодії між керівництвом міста та міжнародними організаціями. “Ми хочемо дізнатися більше про потреби містян, щоб розуміти, що справді корисного можемо зробити”, - зауважив Джеремі Вейар.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові планують побудувати нові житлові мікрорайони. Народний депутат України Павло Якименко переконаний, що питанню відбудови житла потрібно приділити особливу увагу. До розв'язання проблеми потрібно підходити комплексно, інакше це може нашкодити місту. Потрібно “не десь у полі за містом набудувати “свічок” без інфраструктури й доріг, а враховувати всі складові”. 

Експерт звернув увагу на важливий момент: при проєктуванні нового мікрорайону необхідно враховувати європейську концепцію.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися