У Харківській області можна зареєструватися на отримання гуманітарної допомоги та евакуацію

Обласний гуманітарний штаб за тиждень відправив тонни гуманітарної допомоги мешканцям Харківщини.

Впродовж тижня Обласний гумштаб відправив понад 11 тисяч проднаборів, 22 тонни продуктів, одягу і засобів гігієни. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова обласний гуманітарний штаб продовжує забезпечувати допомогою населення області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

З 20 по 24 березня Обласний гуманітарний штаб доправив до Циркунівської, Мереф'янської, Красноградської, Височанської, Малинівської, Балаклійської, Лозівської, Чкаловської, Богодухівської громад, а також БФ "Дія" та ГО "Єдина країна – це Україна" майже 11 500 продуктових наборів.

Крім цього, жителям Пісочинської громади, Харківському обласному соціальному центру матері і дитини, Балаклійській міській військовій адміністрації та БФ "Ми тут поряд" доправили понад 12 тонн продуктів, одягу та дитячих підгузків.

Захисникам області передали майже 10 тонн продуктів, засобів гігієни та тактичних засобів.

Гуманітарну допомогу у вигляді 125 спальних мішків від ООН також передали для укриттів у закладах культури Харкова, бібліотеках, науково-методичних центрах та Обласному центру матері і дитини.

Нагадаємо, що при Харківській ОВА діє Координаційний гуманітарний штаб. До Центру можна звернутися з питань евакуації з деокупованих територій, а також надання та отримання гуманітарної допомоги, залишивши заявку у відповідному розділі на сайті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ірина Верещук: "Люди на Харківщині мають розпочати нормальне життя"

Для стабілізації безпекової ситуації мають прискорити процес гуманітарного розмінування на Харківщині.

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада щодо гуманітарного розмінування на деокупованих територіях Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

Харківщина – одна з найбільш замінованих областей. Відомо, що в понад 400 населених пунктах через замінування безпекова ситуація досі залишається нестабільною. Під час наради обговорили питання прискорення процесу гуманітарного розмінування регіону. Це дасть змогу зберегти життя і здоров’я людей та відновити повноцінну роботу усіх критично важливих сфер.

Так, гостро стоїть питання розмінування сільськогосподарських земель. Адже вже розпочинаються польові роботи. Наразі Національний орган з питань протимінної діяльності затвердив план заходів із такого розмінування.

В Україні площа забруднених вибухівкою земель дуже велика. Саме тому Мінреінтеграції продовжує залучати до розмінування міжнародних партнерів, які вже найближчим часом нададуть допомогу вибухотехнікам ДСНС і МВС.

"Вирішення цих питань є надважливим, воно забезпечить на звільнених територіях стабільну безпекову ситуацію та дасть можливість передусім відновити критичну інфраструктуру. Маємо прискорити цей процес на Харківщині, щоб якнайшвидше люди розпочали нормальне життя", – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися