Харківська область у трійці лідерів: інфографіка

У Міністерстві культури та інформаційної політики України запевнили, що пошкоджені об'єкти будуть відновлені

Станом на лютий 2023 року в Україні у результаті повномасштабного вторгнення Росії  пошкоджено 2148 культурних та релігійних об'єктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ресурсу UA War Infographics

Найбільша кількість пошкоджених культурних та релігійних об'єктів зафіксована у Харківській. Через збройну агресію Росії в регіоні постраждало 824 об'єкти. На другому місці - Донецька область (347 об'єктів), на третьому Луганська (162 об'єкти). 

Також внаслідок ворожих обстрілів цих територій постраждала значна кількість пам'яток культурної спадщини, а також об'єкти, які є частиною реєстру культурних пам'яток ЮНЕСКО. 

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко під час візиту на Харківщину запевнив, що заклади культури в регіоні будуть відновлені. За його словами, напрацьовано заходи для відновлення нормальної роботи бібліотек, театрів та музеїв і обладнання в їх приміщеннях укриттів. За словами очільника відомства, важливо підтримувати не лише відбудови будівель закладів культури, а й відновлення їхньої роботи.

А заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська розповіла, що в регіоні налічується майже 2000 закладів культури та 9500 об'єктів культурної спадщини. У результаті повномасштабного вторгнення Росії зруйновано 172 заклади культури та 36 об'єктів культурної спадщини. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області на Великдень будуть діяти певні обмеження. У поліції Харківської області зазначили, що богослужіння будуть проводитися з урахуванням комендантської години, тривалість якої не зміниться – з 23-00 до 5-00.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися